جدول سودوکو چیست | آموزش سودوکو حرفه‌ای

جدول سودوکو یکی از سرگرمی‌های رایج در کشورهای مختلف جهان و یکی از بهترین پازل ها برای ورزش دادن مغز و تقویت آی کیو است. به گفته محققان با حل این جدول، مغز انسان تا ده سال جوان تر می‌شود.

مجله آلبالو در این مقاله به معرفی جدول سودوکو می پردازد و به سوالاتی مانند جدول سودوکو چیست یا چگونه جدول سودوکو را حل کنیم پاسخ می دهد.

برای خرید مجله آلبالو و حل جدول سودوکو، کلمات متقاطع و بسیاری از جدول های دیگر کلیک کنید و یا از پنل بالا برای ثبت سفارش و یا خرید آبونمان 3 ماهه، 6 ماهه و یا یک ساله اقدام کنید.

جدول سودوکو چیست؟

سودوکو نوعی جدول اعداد با 9 ردیف و 9 ستون است که برای اولین بار در یک نشریه آمریکایی و در سال 1979 منتشر شد ولی چاپ مستمر آن برای اولین بار در سال 1986 میلادی و در یک نشریه ژاپنی بود. در ایران برای اولین بار روزنامه همشهری در سال 1385 اقدام به چاپ این جدول نمود.

امروزه حتی جدول سودوکو آنلاین هم وجود دارد و با نصب اپلیکیشن های مختلف بر روی موبایل می توانید به حل این جدول محبوب بپردازید اما حل این جدول بر روی کاغذ لطف دیگری دارد.

کلمه سودوکو یعنی چه

سودوکو مخفف جمله ژاپنی  Su-ji wa dokushin ni kagiru و به معنی (اعداد باید تنها باشند) است.

قوانین بازی

اگر برای شما هم سوال شده که سودوکو چجوریه باید گفت این جدول، بازی سختی برای یادگیری نیست و قوانین ساده ای داره. قوانین این بازی به شکل زیر اند:

  • هر جدول مجموعه ای از اعداد 1 تا 9 است.
  • در هر سطر باید اعداد 1 تا 9 بدون تکرار قرار بگیرد.
  • در هر ستون باید اعداد 1 تا 9 بدون تکرار قرار بگیرد.
  • در هر مربع 3*3 باید تمامی اعداد 1 تا 9 بدون تکرار قرار بگیرد .

 انواع جدول سودوکو

جدول 9×9 با مربع های 3×3 رایج ترین نوع این جدول است؛ اما انواع دیگری هم وجود دارد.

جدول های 4×4 با مربع های 2×2، جدول های 5×5 با نام Logi-5 از انواع دیگر این جدول است؛ همچنین جدول حرفه ای 6×6 با مربع های 2×3 و 7×7 با شش مربع هپتومینو و یک مربع مجزا وجود دارد و در مسابقات قهرمانی جهان استفاده می شود.

چطور سودوکو حل کنیم

برای حل ابتدا از جدول سودوکو آسان شروع کنید و کم کم به سمت جدول سخت حرکت کنید.

سودوکو قوانین ساده ای دارد ولی روش هایی برای حل راحت تر این جدول وجود دارد که در ادامه به شما توضیح می دهیم.

با یادگیری دو روش اصلی حل سودوکو یعنی کراس‌هچینگ و اسلایسینگ می توانید اکثر جدول های آسان و متوسط را به راحتی حل کنید. برای حل جدول سودوکو مردافکن و سخت هم می توانید از سایر روش های پیشرفته تر مانند مداد نویسی یا مدادکاری استفاده کنید

روش کراس‌هچینگ یا جعبه به جعبه

روش جعبه به جعبه یا کراس هچینگ ابتدایی ترین و ساده ترین روش حل جدول سودوکو است. در این روش ابتدا یک مربع 3*3 که به آن جعبه هم گفته می شود را انتخاب می کنیم و اعداد جا مانده از 1 تا 9 را با توجه به سطر و ستون ها داخل جعبه می نویسیم. به مثال پایین توجه کنید:

جدول سودوکو اول

داخل مربع سبز اعداد 1، 2، 4، 5، 6 باید نوشته شوند. از عدد یک شروع می کنیم.

جدول سودوکو دوم

با توجه به شکل بالا عدد یک در خط های قرمز شده نمی تواند قرار بگیرد (در آن سطر و ستون ها قبلا عدد یک استفاده شده) پس فقط حالت زیر ممکن است:

با تکرار این روش برای تمامی خانه ها، جدول به سادگی حل می شود.

روش اسلایسینگ

در این روش بر خلاف روش قبل به جای بررسی تکی، یک گروه سه تایی از مربع ها را مورد بررسی قرار می دهیم و سعی می کنیم یک عدد را در هر سه مربع قرار دهیم. به مثال پایین توجه کنید:

جدول سودوکو سوم

در این مثال می خواهیم عدد 7 را در هر سه مربع سمت راستی قرار دهیم. برای مثال در مربع وسط با توجه به خطوط قرمز عدد هفت فقط در جای آبی قرار می گیرد. این روش را برای تمامی اعداد در مربع ها تکرار می کنیم تا جدول حل شود.

روش مدادنویسی

در این روش ابتدا به روش کراس هچینگ، اعدادی که ممکن است در یک خانه قرار بگیرند را با مداد و در گوشه بالای خانه می‌نویسیم سپس به ترتیب با قرار دادن اعدادی که یک گزینه دارند و بروز رسانی بقیه خانه ها سودوکو را حل می کنیم. این روش پاسخ مناسبی به سوال چگونه جدول سودوکو سخت را حل کنیم خواهد بود. به مثال پایین توجه کنید:

جدول سودوکو چهارم